Klasycznym serem do pizzy jest mozzarella lub parmezan. Ale proponuję dodać trochę różnorodności i ugotować ulubione włoskie danie z ricottą. Nawiasem mówiąc, Czy wiesz, że jest wytwarzany tylko z serwatki pozostałej po mozzarelli?
Składniki
- mleko - 100 ml
 - jaja kurze - 1 rzecz
 - oliwa z oliwek - 1 art.
 - mąka - 1 szkło
 - sól - 1 szczypta
 - sos pomidorowy - 100 g
 - ricotta - 80 g
 - salami - 80 g
 - parówki - 60 g
 - Grzyby - 70 g
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj mleko z jajkiem, dodaj sól i mąkę, a na koniec dodaj masło.
Zagnieść ciasto i rozwałkować na blasze do pieczenia. Posmaruj sosem pomidorowym.
Drobno posiekaj kiełbaski lub kiełbaski, grzyby i salami.
Rozłóż nadzienie i rozłóż ricottę.
Piecz pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy