pieczenie 04.04.2022

włoska pizza z ricottą

40 min
4 porcje
Włoska pizza z ricottą
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Klasycznym serem do pizzy jest mozzarella lub parmezan. Ale proponuję dodać trochę różnorodności i ugotować ulubione włoskie danie z ricottą. Nawiasem mówiąc, Czy wiesz, że jest wytwarzany tylko z serwatki pozostałej po mozzarelli?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj mleko z jajkiem, dodaj sól i mąkę, a na koniec dodaj masło.

Zagnieść ciasto i rozwałkować na blasze do pieczenia. Posmaruj sosem pomidorowym.

Drobno posiekaj kiełbaski lub kiełbaski, grzyby i salami.

Rozłóż nadzienie i rozłóż ricottę.

Piecz pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy