pieczenie 22.01.2022

ciasteczka jabłkowe

30 min
14 porcji
Ciasteczka jabłkowe
maria_lapina, stock.adobe.com
0

Małe dzieci po prostu uwielbiają ciasteczka jabłkowe. Przygotuj i podawaj z filiżanką ciepłego mleka. Delikatne wypieki lepiej przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku: w szklanym słoju lub łodzi. Chociaż zwykle wszystko jest spożywane w ciągu kilku godzin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia ciasta.

W osobnej misce ubij jajka z cukrem.

Dodaj stopione masło, esencję waniliową do jajek i wymieszaj.

Obierz jabłka, nasiona i pokrój w drobną kostkę.

Połącz jabłka, suchy kęs i masę jajeczną. Zagnieść ciasto.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i łyżką wyłóż małe wyspy ciasta. Pamiętaj, że ciasteczka znacznie wzrosną.

Piec przez 12-15 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy