Małe dzieci po prostu uwielbiają ciasteczka jabłkowe. Przygotuj i podawaj z filiżanką ciepłego mleka. Delikatne wypieki lepiej przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku: w szklanym słoju lub łodzi. Chociaż zwykle wszystko jest spożywane w ciągu kilku godzin.
Składniki
- mąka - 600 g
 - jaja kurze - 5 sztuk
 - masło - 250 g
 - proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
 - esencja waniliowa - 2 krople
 - cukier - pół szklanki
 - sól - 0,25 łyżeczka
 - jabłka (słodkie) – 350 g
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia ciasta.
W osobnej misce ubij jajka z cukrem.
Dodaj stopione masło, esencję waniliową do jajek i wymieszaj.
Obierz jabłka, nasiona i pokrój w drobną kostkę.
Połącz jabłka, suchy kęs i masę jajeczną. Zagnieść ciasto.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i łyżką wyłóż małe wyspy ciasta. Pamiętaj, że ciasteczka znacznie wzrosną.
Piec przez 12-15 minut w temperaturze 180 stopni.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy