dania główne 08.11.2022

pilaw z żeberka wieprzowego w kotle na ognisku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pilaw z żeberka wieprzowego w kotle na ogniu
Vladimir_Ya , stock.adobe.com
0

Najsmaczniejszy, pachnący i bogaty pilaw jest zawsze taki-w kotle na ognisku na otwartym ogniu. Istnieje kilka własnych niuansów gotowania, a następnie w przepisie opowiem o nich bardziej szczegółowo. Tym razem proponuję zaopatrzyć się w żeberka wieprzowe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz żeberka w kotle z rozgrzanym olejem przez około 15 minut, obracając.

Dodaj drobno posiekaną cebulę i marchewkę i smaż przez kolejne 10 minut.

Przykryj wszystko ryżem, przyklej obraną z górnej łuski główkę czosnku i posyp przyprawami.

Wlej wodę i gotuj pilaw, aż ryż się ugotuje-około 30-35 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy