Najłatwiej i najszybciej jest zetrzeć mintaja przyprawami i upiec w folii. Co więcej, dotyczy to całej ryby i cienkich kawałków filetów. Chyba że weź pod uwagę, że filet piecze się szybciej, ale nie trzeba go prześwietlać w piekarniku. Zbyt długa obróbka cieplna sprawia, że ryba jest sucha i niezbyt smaczna.
Składniki
- mintaj - 600 g
- czosnek - 2 ząbki
- koperek - 4 gałązki
- sól morska - 0.5 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego - 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posyp mintaja przyprawami i skrop oliwą z oliwek.
Posyp rybę posiekanym czosnkiem i koperkiem.
Owinąć mocno mintaja folią i piec w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy