dania główne 26.01.2022

pieczony mintaj w folii

30 min
2 porcje
Pieczony mintaj w folii
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Najłatwiej i najszybciej jest zetrzeć mintaja przyprawami i upiec w folii. Co więcej, dotyczy to całej ryby i cienkich kawałków filetów. Chyba że weź pod uwagę, że filet piecze się szybciej, ale nie trzeba go prześwietlać w piekarniku. Zbyt długa obróbka cieplna sprawia, że ryba jest sucha i niezbyt smaczna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp mintaja przyprawami i skrop oliwą z oliwek.

Posyp rybę posiekanym czosnkiem i koperkiem.

Owinąć mocno mintaja folią i piec w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy