kapusta kiszona z chrzanem na zimę

1 godz. 10 min.
4 porcje
Kapusta kiszona z chrzanem na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz bardziej pikantną i lekko pikantną kiszoną kapustę, sugeruję dodanie niemego chrzanu. W tym przepisie powiem ci, w jakich proporcjach i jak to zrobić poprawnie. Idealna równowaga smaków to dar niebios!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę i zetrzyj marchewki z chrzanem.

Zagotuj wodę z solą i cukrem i pozwól solance ostygnąć.

Wymieszaj warzywa z przyprawami, zalej solanką i luźno przykryj.

Pozostaw kapustę do fermentacji w temperaturze pokojowej na 3 dni.

Okresowo przebijaj go drewnianym szpikulcem do dołu.

Ułóż kapustę w słoikach i przechowuj w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy