tkemali ze śliwki wiśniowej po gruzińsku na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Tkemali ze śliwki wiśniowej po gruzińsku na zimę
Władysław Terlukiewicz, stock.adobe.com
0

Kuchnia gruzińska jest bardzo bogata w znane potrawy, w tym sosy. Na przykład taki tkemali ze śliwki wiśniowej jest idealny nie tylko do grilla, ale także do innych potraw z mięsa, drobiu, a nawet warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij śliwkę wiśniową wodą i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Spuść wodę ze śliwki wiśniowej i przetrzyj ją przez sito.

Dodaj posiekaną kolendrę, czosnek i pieprz.

Doprowadź sos do wrzenia i dodaj sól z przyprawami.

Dokładnie wymieszaj i wlej tkemali do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy