
Wspaniała marynata do szaszłyków wieprzowych lub steków, która sprawi, że Twoja wieprzowina będzie bardzo soczysta, z niesamowitym pikantnym smakiem. Taka marynata jest bardzo prosta, szybko się gotuje i nie przerywa naturalnego smaku wieprzowiny.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- cebula - 4 kawałki
- pomidory (duży) – 1 rzecz
- rozmaryn - 2 gałązki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sól - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy (do mięsa lub do grillowania) – 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w krążki.

Pokrój pomidora w drobną kostkę.

Dodaj rozmaryn, pomidory, oliwę z oliwek, sól i przyprawy do cebuli. Rozetrzyj rozmaryn w dłoniach.

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

W pojemniku ułóż wieprzowinę warstwami, naprzemiennie z warstwami marynaty. Pozostaw wszystko do marynowania w lodówce na 12 godzin.

czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz