sosy 31.10.2022

marynata do szaszłyków wieprzowych

15 min
6 porcji
Marynata do szaszłyków wieprzowych
0

Wspaniała marynata do szaszłyków wieprzowych lub steków, która sprawi, że Twoja wieprzowina będzie bardzo soczysta, z niesamowitym pikantnym smakiem. Taka marynata jest bardzo prosta, szybko się gotuje i nie przerywa naturalnego smaku wieprzowiny.

Składniki

  • wieprzowina - 1 kg
  • cebula - 4 kawałki
  • pomidory (duży) – 1 rzecz
  • rozmaryn - 2 gałązki
  • oliwa z oliwek - 3 art.
  • sól - 2 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy (do mięsa lub do grillowania) – 2 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę w krążki.

Marynata do szaszłyków wieprzowych: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój pomidora w drobną kostkę.

Marynata do szaszłyków wieprzowych: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj rozmaryn, pomidory, oliwę z oliwek, sól i przyprawy do cebuli. Rozetrzyj rozmaryn w dłoniach.

Marynata do szaszłyków wieprzowych: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Marynata do szaszłyków wieprzowych: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

W pojemniku ułóż wieprzowinę warstwami, naprzemiennie z warstwami marynaty. Pozostaw wszystko do marynowania w lodówce na 12 godzin.

Marynata do szaszłyków wieprzowych: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Foto: Aleksandra Maksimova

Aleksandra Maksimova
przepis dodał (a):
Aleksandra Maksimova
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz