dania główne 28.06.2022

zapiekanka z kalafiora z mlekiem

50 min
4 porcje
Zapiekanka z kalafiora z mlekiem
FomaA, stock.adobe.com
0

Mleko nadaje zapiekance kalafiorowej delikatny kremowy smak. Radzę rozłożyć główkę kapusty na dość duże kwiatostany - w ten sposób zachowają przyjemną, lekko chrupiącą konsystencję. Podawaj zapiekankę z ulubionymi aromatycznymi ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podsmaż mąkę na maśle na złoty kolor, wlej mleko, mieszaj do uzyskania gładkości i gotuj trochę, aż zgęstnieje.

Kalafior włożyć do formy, polać sosem mlecznym i doprawić.

Posyp tartym serem i gotuj w piekarniku przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy