dania główne
31.01.2022
skrzydełka z kurczaka zapiekane w sosie musztardowo-miodowym
40 min
5 porcji
Pieczone skrzydełka z kurczaka są zawsze odpowiednie. Można je podawać jako przystawkę, przygotować na obiad lub umieścić na środku świątecznego stołu. Lepiej podawać to danie na gorąco, uzupełniając cięciem świeżych warzyw lub sałatką.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 800 g
- miód - 2 art.
- musztarda - 2 art.
- Olej roślinny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka, osusz i pokrój na stawy.
Dodaj miód, musztardę, sól i mielony pieprz.
Wymieszaj rękami, przykryj folią spożywczą i pozostaw na pół godziny w temperaturze pokojowej.
Ułóż skrzydełka na wysmarowanej blasze do pieczenia i piecz przez 30 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy