Ciasteczka twarogowe "kurze łapki"to klasyczne wypieki przygotowywane z dość prostych i niedrogich produktów. Wypróbuj mój przepis, na pewno spodoba się Tobie i Twojej rodzinie!
Składniki
- masło - 80 g
- twaróg - 200 g
- mąka - 280 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1/2 łyżeczka
- cukier puder - 100 g
- cukier waniliowy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść miękkie masło i cukier puder oraz cukier waniliowy w misce. Dokładnie ubij.
Dodaj twaróg i wszystko dokładnie wymieszaj.
Wymieszaj mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia.
W częściach dodaj mąkę do masy twarogowej, mieszając. Zagnieść ciasto, pozostawić na 1 godzinę, zawinięte w folię.
Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, wycinając koła.
Złóż koła cztery razy, w razie potrzeby możesz je posypać cukrem.
Piecz ciasteczka w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy