pieczenie 22.01.2022

domowe placki twarogowe

30 min
4 porcje
Domowe placki twarogowe
0

Masz trochę twarogu? Przygotuj najdelikatniejsze placki twarogowe. Apetyczna uczta przypomina serniki, ale okazuje się bardziej mączna. Świetna opcja na rodzinne Śniadanie w dzień wolny. Możesz podawać ze skondensowanym mlekiem, kwaśną śmietaną lub dżemem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel twaróg z cukrem i solą w blenderze.

Domowe placki twarogowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj ciepłe mleko, ubite jajka i esencję waniliową.

Domowe placki twarogowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszaj, aż będzie gładka.

Domowe placki twarogowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rozgrzej patelnię olejem, łyżką wyłóż małe wyspy ciasta, nadając pożądany kształt.

Domowe placki twarogowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Smażyć na złoty kolor z obu stron. Rozłóż placki na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar oleju.

Domowe placki twarogowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Posyp gotowe naleśniki cukrem pudrem.

Domowe placki twarogowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy