Od czasu do czasu gotuję dla mojej rodziny przepyszne naleśniki. Wśród moich ulubionych przepisów jest taki, który można stosować nawet podczas postu lub diety. Aby uzyskać lepszy wynik, radzę wziąć płatki błyskawiczne.
Składniki
- płatki owsiane - 1 szkło
- mąka (ze zjeżdżalnią) – 4 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko - 100 ml
- cukier - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel płatki owsiane w blenderze.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
Dodaj lekko ubite jajka, ciepłe mleko i dobrze wymieszaj, aż się połączą.
Na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką ułóż 2-3 łyżki ciasta na środku, tworząc idealnie okrągłą wyspę.
Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Powtórz kroki z resztą ciasta.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy