Miłośnicy świeżego szpinaku zdecydowanie powinni zwrócić uwagę na tę sałatkę wołową! Jest nie tylko smaczny i piękny, ale także bardzo zdrowy. Radzę wybrać chude kawałki mięsa, aby nie pozostały w nich nadmiar tłuszczu.
Składniki
- wołowina - 300 g
- szpinak - 120 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- kiełkujące ziarna - 1 garść
- Sezam - 2 art.
- sos sojowy - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę na talerze i smaż z obu stron, aż będzie miękka.
Cienko pokrój cebulę i zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce.
Dodaj szpinak i kiełki i wrzuć sałatkę.
Polej sosem sojowym i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy