przekąski 03.07.2023

forszmak ze szczupaka

35 min
4 porcje
Forszmak ze szczupaka
0

Forshmak to danie o bogatej historii i niepowtarzalnym smaku, które pozwala poczuć atmosferę kuchni żydowskiej i przekazać jej tradycje poprzez doznania kulinarne. A to doświadczenie może być jeszcze bardziej niezwykłe. Na przykład przygotuj forshmak ze szczupaka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz grzyby w gorącej wodzie, a następnie gotuj przez 15 minut.

Pokrój filety ze szczupaka na kawałki i smaż do miękkości.

Drobno posiekaj rybę, wymieszaj z posiekanymi grzybami, jajkami i łyżką bułki tartej.

Dodaj drobno posiekaną cebulę, połowę mielonego masła, śmietanę i przyprawy.

Foremki posyp bułką tartą, włóż forszmak i posyp tartym serem.

Rozłóż na kawałku masła.

Piecz forshmak w piekarniku przez 20-30 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy