Forshmak to danie o bogatej historii i niepowtarzalnym smaku, które pozwala poczuć atmosferę kuchni żydowskiej i przekazać jej tradycje poprzez doznania kulinarne. A to doświadczenie może być jeszcze bardziej niezwykłe. Na przykład przygotuj forshmak ze szczupaka.
Składniki
- szczupak (filet) – 500 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- suszone grzyby - 50 g
- śmietana - 2 art.
- ser - 40 g
- cebula - 1 rzecz
- masło - 50 g
- bułka tarta - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz grzyby w gorącej wodzie, a następnie gotuj przez 15 minut.
Pokrój filety ze szczupaka na kawałki i smaż do miękkości.
Drobno posiekaj rybę, wymieszaj z posiekanymi grzybami, jajkami i łyżką bułki tartej.
Dodaj drobno posiekaną cebulę, połowę mielonego masła, śmietanę i przyprawy.
Foremki posyp bułką tartą, włóż forszmak i posyp tartym serem.
Rozłóż na kawałku masła.
Piecz forshmak w piekarniku przez 20-30 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy