To niesamowite, jak takie proste potrawy tworzą pyszną sałatkę! Nie zapominaj, że nie warto gotować kalmarów przez długi czas. Wystarczą dwie minuty, po czym tusze są układane do ostygnięcia na talerzu. W przeciwnym razie kałamarnica okaże się twarda.
Składniki
- kalmary (gotowane) – 3 tusze
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ogórki - 200 g
- por - 100 g
- Olej roślinny - 2 art.
- papryka - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary, ogórki i pory.
Obierz jajka i posiekaj.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól, mielony pieprz, paprykę i olej roślinny.
Delikatnie wymieszaj i połóż sałatkę na talerzu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy