sałatki 22.01.2022

Sałatka z kalmarami, ogórkami i jajkami

15 min
4 porcje
Sałatka z kalmarami, ogórkami i jajkami
O.B., stock.adobe.com
0

To niesamowite, jak takie proste potrawy tworzą pyszną sałatkę! Nie zapominaj, że nie warto gotować kalmarów przez długi czas. Wystarczą dwie minuty, po czym tusze są układane do ostygnięcia na talerzu. W przeciwnym razie kałamarnica okaże się twarda.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kalmary, ogórki i pory.

Obierz jajka i posiekaj.

Wszystko wymieszaj, dodaj sól, mielony pieprz, paprykę i olej roślinny.

Delikatnie wymieszaj i połóż sałatkę na talerzu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy