Sałatka Olivier jest popularna nie tylko u nas, ale na całym świecie. Co więcej, istnieje wiele różnych odmian wypróbowanych przez kucharzy. Na przykład taki francuski przepis doskonale urozmaica codzienne, a nawet świąteczne menu.
Składniki
- język wołowy (gotowane) – 300 g
- rak szyjki macicy (gotowe) – 16 sztuk
- ogórki - 2 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- kapary - 2 art.
- seler - 1 łodyga
- Zieleń - 4 gałązki
- majonez - 100 g
- ziarnista musztarda - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj język z wyprzedzeniem, ponieważ długo się gotuje.
Gotuj ziemniaki i marchewki w mundurkach. Możesz upiec w folii. Pozwól warzywom ostygnąć.
Pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę. Dodaj szyje rakowe, kapary i posiekane warzywa.
Do francuskiego dressingu Oliviera połącz majonez i ziarnistą musztardę. W razie potrzeby dodaj czosnek lub przyprawy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy