wiśnie w syropie bez pestek na zimę

35 min
4 porcje
Wiśnie w syropie bez pestek na zimę
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Ulubionym domowym przysmakiem są wiśnie w syropie. Nadaje się do wszystkiego: do nadzień, ciast, naleśników, serników, twarogu lub po prostu herbaty. Aby uczynić go jeszcze bardziej uniwersalnym, wolę natychmiast zwinąć go bez pestek, a następnie powiem Ci, jak

Składniki

  • wiśnia (bez pestek) – 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 700 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści.

Gotuj syrop przez kolejne 5-7 minut. Możesz dodać wanilinę lub kwas cytrynowy do smaku.

Włóż wiśnie bez pestek do syropu, zagotuj i gotuj przez kolejne 1-2 minuty.

Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy