Adjika po gruzińsku ze śliwek na zimę

3 godz. 0 min.
4 porcje
Adżika po gruzińsku ze śliwek na zimę
Victoria Kondysenko, stock.adobe.com
0

Jeśli kochasz wszystko, co pikantne i aromatyczne, ten przepis jest dla ciebie. Wybierz dojrzałe śliwki, ostrą paprykę, czosnek i różne przyprawy, aby stworzyć pikantny sos. Adjika w stylu gruzińskim jest idealna do marynowania mięsa lub jako dip do warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i pozostaw na kilka godzin, aby wypuściły sok.

Dusić przez 20 minut i przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmielić blenderem.

Podobnie zmiel paprykę, czosnek i kolendrę.

Wymieszaj wszystkie składniki i gotuj adjika przez kolejne 40-50 minut.

Dodaj ocet i zwiń adjika w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy