To niesamowite, jak bardzo zwykły przepis może zmienić jeden składnik. Upewnij się, przygotowując pomidory z burakami na zimę. Ostrożnie wybieraj warzywa: powinny być świeże, soczyste i piękne.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki, obraną cebulę i buraki na małe kawałki.
Pomidory nakłuć igłą w kilku miejscach.
Ułóż liście porzeczki, parasole koperkowe, cebulę, marchewkę, buraki i pomidory w słoikach.
Wlać do góry wrzącą wodą i pozostawić pod pokrywkami na 20 minut.
Odcedź do rondla, dodaj cukier i sól, gotuj przez 2 minuty.
Wlej ocet i wrzącą marynatę do słoików.
Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy