Kapuśniak został po raz pierwszy ugotowany w IX wieku. Rosyjskie gospodynie domowe nadal je gotują. Często popularna zupa jest zamykana na zimę w słoikach. Mam też świetny przepis na zupę w puszkach z ziemniakami. Powiem ci to teraz.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę w cienkie paski. Obierz i pokrój ziemniaki.
Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i posiekaj.
Wymieszaj wszystkie warzywa, dodaj sól i cukier. Lekko rozgnieć rękami, aby uzyskać trochę soku.
Umieść na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 10 minut, często mieszając.
Wlej wodę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut na małym ogniu.
Dodaj ocet, włóż gorące warzywa do wysterylizowanych słoików, zwiń i przykryj ciepłym kocem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy