dżem śliwkowy z kakao

25 min
5 porcji
Dżem śliwkowy z kakao
Arina B, stock.adobe.com
0

Po ciężkim dniu zaparz filiżankę pachnącej herbaty i otwórz dżem śliwkowy z kakao. Jego odurzający aromat i słodko-kwaśny smak sprawiają, że zanurzasz się w świecie przyjemności. Zanim się zorientujesz, łyżka już drapie się po dnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śliwki przekrój na pół i obierz.

Włóż owoce do rondla, przykryj połową cukru i odstaw na 2 godziny.

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Dodaj kakao zmieszane z pozostałym cukrem i gotuj przez kolejne 5 minut.

Ułóż dżem w czystych, suchych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy