jabłka ze skondensowanym mlekiem na zimę

1 godz. 0 min.
2 puszki po 0,25 l
Jabłka ze skondensowanym mlekiem na zimę
san_ta, stock.adobe.com
0

Najdelikatniejszy mus jabłkowy ze skondensowanym mlekiem to doskonały preparat dla rodzin z dziećmi. Możesz użyć dowolnych jabłek: jeśli są kwaśne, zmniejsz lub wyklucz kwas cytrynowy z listy składników. Podawaj puree jabłkowe z naleśnikami, naleśnikami, naleśnikami i sernikami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka opłucz, obierz i pokrój na małe kawałki.

Aby zapobiec brązowieniu jabłek, posyp je odrobiną kwasu cytrynowego.

Umieść przygotowane jabłka w rondlu do gotowania, zalej gorącą wodą i gotuj na średnim ogniu przez 20-25 minut. Zdejmij obrabiany przedmiot z ognia.

Jeśli masa jabłkowa okaże się zbyt płynna podczas gotowania, spuść trochę wody i odwrotnie.

Użyj blendera, aby rozbić gorący przedmiot, aż będzie gładki puree.

Dodaj mleko skondensowane, wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut.

Wlej wrzący mus jabłkowy do wcześniej wysterylizowanych małych słoików, natychmiast szczelnie zamknij, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy