"Mojito" z agrestu z cytryną i miętą na zimę

35 min
1 puszka 3 l
Olga Gagarowa, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek robiłeś "Mojito" z agrestu? Jeśli nie, naprawimy to. Przygotujemy letni orzeźwiający napój na zimę - oryginalny, niezwykły i tak podobny do koktajlu o tej samej nazwie! Na każdą świąteczną ucztę ten napój jest idealny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Agrest i miętę opłucz i lekko osusz.

W wysterylizowanym trzylitrowym słoiku umieść agrest, gałązki mięty i 2 plasterki cytryny.

Zagotuj wodę i zalej zawartość słoika wrzącą wodą do góry. Przykryj słoik sterylną pokrywką i pozostaw do podgrzania na 15-20 minut.

Następnie wlej wodę ze słoika do rondla i ponownie zagotuj.

Wlej cukier do słoika z agrestem.

Ponownie zalej zawartość słoika wrzącą wodą do samej góry i natychmiast zwiń. Odwróć słoik do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie przenieś "Mojito" z agrestu do przechowywania w chłodne, ciemne miejsce.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy