Do takich delikatnych babeczek nie potrzebujesz nawet cukru. A jeśli zastąpisz mąkę pszenną mieszanką bezglutenową, będą pasować do koncepcji PP. Głównymi składnikami są banany, orzechy i kefir. O wiele łatwiej i bardziej przystępnie!
Składniki
- banany - 3 kawałki
- kefir - 150 ml
- orzechy - 1 szklanka
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 200 g
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- Olej roślinny - 70 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel banany w blenderze. Dodaj kefir, masło i jajka i ubij.
Posiekaj orzechy osobno i dodaj do ciasta. Sól i wymieszaj.
Stopniowo wprowadzaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Rozłóż masę na foremkach, posyp orzechami i piecz babeczki w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy