Każdy początkujący może zrobić chaczapuri z nadzieniem twarogowym na patelni. Nawet jeśli zwykle nie radzisz sobie dobrze z pieczeniem, z tym przepisem na pewno nie będzie problemu! Najważniejsze jest, aby uformować tortille dokładnie tak, aby pasowały do patelni.
Składniki
do testu:
- kefir - 150 ml
- mąka - 300-350 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj kefir, jajko, masło i sodę. Dodaj mąkę i zagnieść ciasto.
Połącz twaróg, posiekane warzywa i starty ser.
Ciasto podzielić na części, rozwałkować na tortille i ułożyć nadzienie.
Zwinąć tortille w torebki, ponownie rozwałkować i smażyć chaczapuri na patelni przez 4-5 minut z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy