Koreańska Sałatka z zielonej fasoli jest bardzo soczysta i aromatyczna w przyprawach i marynacie. Taki kęs jest idealny jako przystawka lub sałatka do głównego dania. I jest niezwykle prosty w przygotowaniu-a potem powiem o tym bardziej szczegółowo.
Składniki
- fasolka szparagowa - 800 g
 - kolendra - 1 pęczek
 - czosnek - 15 g
 - ostra czerwona papryka - 1 rzecz
 - mielona kolendra - 2 g
 - przyprawy i przyprawy (Koreański) – 1 art.
 - woda - 200 ml
 - Olej roślinny - 100 ml
 - ocet jabłkowy - 35 ml
 - cukier - 40 g
 - sól - 5 G
 - Goździk - 3 Bud
 - ziele angielskie - 4 groszek
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj fasolę szparagową przez 5-7 minut we wrzącej wodzie.
Zmiel kolendrę, czosnek i pieprz.
Wymieszaj wszystko razem z przyprawami do smaku.
Zagotuj wodę z cukrem, solą, olejem i octem.
Włóż fasolę przyprawową do wysterylizowanych słoików i zalej marynatą.
Zwiń przedmiot na zimę.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy