Koreańska Sałatka z zielonej fasoli jest bardzo soczysta i aromatyczna w przyprawach i marynacie. Taki kęs jest idealny jako przystawka lub sałatka do głównego dania. I jest niezwykle prosty w przygotowaniu-a potem powiem o tym bardziej szczegółowo.
Składniki
- fasolka szparagowa - 800 g
- kolendra - 1 pęczek
- czosnek - 15 g
- ostra czerwona papryka - 1 rzecz
- mielona kolendra - 2 g
- przyprawy i przyprawy (Koreański) – 1 art.
- woda - 200 ml
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet jabłkowy - 35 ml
- cukier - 40 g
- sól - 5 G
- Goździk - 3 Bud
- ziele angielskie - 4 groszek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj fasolę szparagową przez 5-7 minut we wrzącej wodzie.
Zmiel kolendrę, czosnek i pieprz.
Wymieszaj wszystko razem z przyprawami do smaku.
Zagotuj wodę z cukrem, solą, olejem i octem.
Włóż fasolę przyprawową do wysterylizowanych słoików i zalej marynatą.
Zwiń przedmiot na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy