dżem wiśniowy z orzechami włoskimi bez pestek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem wiśniowy z orzechami włoskimi bez pestek
alicja neumiler, stock.adobe.com
0

Orzechy włoskie są wspaniałym, choć nie najbardziej oczywistym dodatkiem do dżemów jagodowych i owocowych. Na przykład do dżemu wiśniowego. Lepiej jest gotować bez pestek, a poza tym nie sprawia żadnych dodatkowych kłopotów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Osusz orzechy na suchej patelni i posiekaj.

Usuń pestki z wiśni, przykryj cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 5 minut.

Pozwól mu całkowicie ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut. I jeszcze raz.

Podczas trzeciego gotowania dodaj cynamon i orzechy.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy