Kasza kukurydziana jest bardzo podobna do mąki kukurydzianej, ale dzięki temu ma większe mielenie i wyraźniejszy smak. W razie potrzeby można go dodać do różnych rodzajów ciasta i półfabrykatów. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić z nią pachnące placki ziemniaczane.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- kasza kukurydziana - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kaszę kukurydzianą do miękkości zgodnie z instrukcją, ciągle mieszając.
Zetrzyj ziemniaki i cebulę i spuść nadmiar wilgoci.
Dodaj jajko, owsiankę kukurydzianą i przyprawy i wszystko wymieszaj.
Smażyć placki ziemniaczane na patelni z obu stron, aż będą rumiane.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy