dania główne
09.11.2022
żeberka wieprzowe z miodem i sosem sojowym w piekarniku
2 godz. 0 min.
4 porcje
Słodycz miodu i słony pikantny smak sosu sojowego niezwykle harmonijnie uzupełniają pieczone w piekarniku żeberka wieprzowe. Ponadto takie danie jest bardzo łatwe do przygotowania, a następnie szczegółowo opiszę, jak to zrobić.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1 kg
- sos sojowy - 100 ml
- musztarda - 1 art.
- ocet balsamiczny - 1 art.
- miód - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- imbir (tarty) – 1 łyżeczka
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz zmiażdżony czosnek i imbir ze wszystkimi innymi składnikami oprócz żeberek.
Marynuj żeberka w tym sosie przez co najmniej godzinę.
Włóż je do formy i piecz przez kolejną godzinę w piekarniku w temperaturze 190 stopni.
W trakcie tego procesu kilkakrotnie obróć żeberka i posmaruj resztkami marynaty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy