dania główne 24.01.2022

Pieczony łosoś z musztardą i miodem

25 min
3 porcje
Pieczony łosoś z musztardą i miodem
manyakotic, stock.adobe.com
0

Glazura miodowo-musztardowa to ciekawe rozwiązanie dla pieczonego łososia. Z jednej strony sama glazura stała się już klasyczna. Z drugiej strony częściej gotuje się z nim kurczaka lub mięso, a nie ryby, a tym bardziej czerwone. Ale w rzeczywistości okazuje się bardzo harmonijny i znakomity na swój sposób.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj łososia solą i połóż na pergaminie.

Połącz masło, miód, sok z cytryny i musztardę Dijon.

Posmaruj łososia równomiernie tą mieszanką i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy