Glazura miodowo-musztardowa to ciekawe rozwiązanie dla pieczonego łososia. Z jednej strony sama glazura stała się już klasyczna. Z drugiej strony częściej gotuje się z nim kurczaka lub mięso, a nie ryby, a tym bardziej czerwone. Ale w rzeczywistości okazuje się bardzo harmonijny i znakomity na swój sposób.
Składniki
- łosoś - 3 kawałek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól morska - 2 szczypta
- musztarda Dijon - 2 art.
- miód - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj łososia solą i połóż na pergaminie.
Połącz masło, miód, sok z cytryny i musztardę Dijon.
Posmaruj łososia równomiernie tą mieszanką i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy