To bardzo wszechstronny przepis, który można przygotować zarówno ze świeżymi, jak i mrożonymi warzywami. Chyba że mrożone brokuły nie mogą być ugotowane do woli – w każdym razie będą bardziej miękkie. Radzę wziąć łososia w jednym dużym kawałku – okazuje się to znacznie bardziej skuteczne.
Składniki
- łosoś - 800 g
- brokuły - 1 rzecz
- papryka - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- szczypiorek - 2 pióra
- oliwa z oliwek - 2 art.
- pasta pomidorowa - 2 CZ. l.
- sos sojowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz sos sojowy, oliwę z oliwek i koncentrat pomidorowy.
Rozłóż brokuły na różyczki i gotuj przez kilka minut we wrzącej wodzie.
Pokrój paprykę i marchewkę i włóż warzywa do formy.
Połóż łososia na wierzchu i posmaruj masą pomidorową. Posyp posiekanym chili i zieloną cebulą.
Piecz wszystko razem przez 25-30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy