Jeśli rzadko pieczesz żeberka wieprzowe i nie jesteś pewien swoich umiejętności – ten przepis jest specjalnie dla ciebie. Ze względu na to, że są gotowane w folii, wszystkie soki są zachowane, a mięso nie wysycha. Ogólnie rzecz biorąc, żeberka w piekarniku zawsze mają wyjątkowy smak.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 800 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- rozmaryn - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz żeberka. Skrop sokiem z cytryny i natrzyj olejem z przyprawami i rozmarynem.
Zawiń żeberka w folię i piecz przez godzinę w piekarniku w temperaturze 190 stopni.
Rozwiń folię i upiecz je przez kolejne 20-30 minut, aż będą ładnie chrupiące.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy