Wołowina z brokułami jest jednocześnie bardzo satysfakcjonującym i całkowicie dietetycznym daniem. Zwłaszcza jeśli weźmiesz chude kawałki mięsa i nie dodasz nadmiaru oleju. Podczas serwowania Lubię lekko skropić gotowe danie sokiem pomarańczowym i udekorować kilkoma plasterkami cytrusów.
Składniki
- wołowina - 400 g
- brokuły - 400 g
- papryka - 1 rzecz
- zioła prowansalskie - 2 łyżeczka
- bulion warzywny - 200 ml
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj mięso i smaż na nieprzywierającej patelni, aż się zarumieni. Rozłóż w doniczkach.
Rozłóż brokuły na różyczki i grubo posiekaj paprykę. A także rozłóż w doniczkach.
Dodaj zioła i przyprawy, zalej bulion i piecz przez około godzinę w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy