dania główne 22.01.2022

żeberka zapiekane z kiszoną kapustą

2 godz. 25 min.
8 porcji
Żeberka zapiekane z kiszoną kapustą
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Chcesz zrobić pyszne danie z mięsem? Piecz żeberka wieprzowe z kiszoną kapustą. Najpierw należy je lekko usmażyć. Zapewni to charakterystyczny aromat i pozwoli pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz żeberka, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na segmenty.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj żeberka i smaż przez 5-7 minut na szybkim ogniu.

Ułóż żeberka na talerzu, dodaj sól, pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę. Wszystko dokładnie wymieszaj

Na pozostałym oleju smaż kiszoną kapustę przez 7-10 minut.

Włóż kiszoną kapustę do przygotowanej formy, ułóż żeberka na wierzchu.

Przykryj szczelnie i piecz przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy