przekąski 21.06.2023

ciasto sushi z rybą

15 min
4 porcje
Ciasto sushi z rybą
azurita, stock.adobe.com
0

Nie dostajesz ładnych bułek? Nie denerwuj się, to kwestia praktyki. W międzyczasie polecam uprościć sobie zadanie i przygotować ciasto sushi z rybą. Cały proces zajmie około kwadransa. Najtrudniej będzie pięknie ułożyć awokado i owoce morza.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zanurz kalmary we wrzącej wodzie na 2 minuty, a następnie przenieś do miski z zimną wodą.

Pokrój ugotowane kalmary w pierścienie.

Krewetki opłucz wrzącą wodą i skrop 1 łyżką soku z cytryny.

Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.

Awokado przekrój na pół, obierz, usuń pestkę.

Pokrój i skrop pozostałym sokiem z cytryny.

Pokrój liść nori w małe paski.

Umieść formę do serwowania na talerzu, połóż połowę ryżu, dodaj nori i lekko ubij.

Rozłóż resztę ryżu, dodaj krążki kalmarów, awokado, czerwoną rybę, czerwony kawior i krewetki.

Gotowe ciasto sushi wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy