przekąski 30.06.2023

pasztet z wątróbki drobiowej ze śliwkami

45 min
4 porcje
Pasztet z wątróbki drobiowej ze śliwkami
Fanfo, stock.adobe.com
0

Aby nadać klasycznemu pasztetowi z wątróbki drobiowej pikantny akcent, dodaję do niego trochę suszonych śliwek. Okazuje się bardzo smaczny i niezwykły. Dzielę się moim ulubionym przepisem, ale radzę spróbować w tym procesie, aby dostosować proporcje do własnego gustu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i smaż na oliwie z oliwek na złoty kolor.

Dodaj posiekaną wątrobę, smaż do miękkości i wlej koniak.

Gdy koniak wyparuje, wlej śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną minutę.

Moczyć suszone śliwki w gorącej wodzie przez 10 minut.

Osusz orzechy na suchej patelni.

Zmiel wszystkie składniki w blenderze i dopraw pasztet do smaku. Możesz użyć maszynki do mięsa.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy