przekąski 09.07.2023

hummus z białej fasoli

25 min
4 porcje
Hummus z białej fasoli
san_ta, stock.adobe.com
0

Tradycyjny hummus jest wytwarzany z roślin strączkowych, a te rośliny strączkowe mogą być dowolne. Na przykład bardzo lubię robić to z białej fasoli. Ma dość neutralny smak i prosty przyjemny odcień – przyjemność.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości. Zostaw bulion.

Podsmaż sezam na suchej patelni na złoty kolor. Dodaj zirę.

Zmiel sezam w blenderze.

Dodaj sok z cytryny i wszystkie inne składniki.

Ubij hummus, aż będzie gładki.

Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę wywaru z fasoli.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy