Forshmak można zrobić nie tylko z dużego śledzia, ale także z małych ryb. Na przykład ze szprota lub tiulu. Jest to znacznie dłuższe, ponieważ będzie musiało zostać wyczyszczone. Ale to dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie lubią smaku zwykłego śledzia.
Składniki
- ryba (słony tiul lub szprot) – 800 g
- biały chleb - 2 plasterki
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 30 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść solone ryby z głów i wnętrzności.
Namocz chleb w wodzie i ugotuj jajka na twardo.
Przełóż wszystkie składniki, w tym olej, przez maszynkę do mięsa 1-2 razy.
Wymieszaj i dopraw forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy