Ten przepis jest dla tych, którzy lubią szybkie, zdrowe i łatwe śniadania. Kanapka z awokado i jajkiem to obfite śniadanie z niedrogich produktów. Poświęć 10 minut na przygotowanie zdrowego śniadania bez szkody dla twojej sylwetki.
Składniki
- chleb - 2 kawałek
- jaja kurze - 2 kawałki
- awokado - 1 rzecz
- sok z cytryny - 1 art. l
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej oliwę z oliwek na patelnię i opiekaj chleb na złoty kolor.
Jajka można gotować w koszulce lub gotować, obierać i po prostu pokroić na pół.
Oddziel awokado od pestki i pokrój w plastry. Posyp sokiem z cytryny, aby zachować przyjemny zielony kolor.
Złóż kanapkę. Na chlebie połóż trochę awokado, na wierzchu jajko. Sól i pieprz do smaku, posyp ulubionymi przyprawami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy