przekąski 18.06.2023

julienne w bułkach

40 min
4 porcje
Julienne w bułkach
san_ta, stock.adobe.com
0

Oryginalna porcja ulubionego dania z pewnością zostanie zapamiętana przez twoich gości. Julienne piecze się i podaje w bułkach. Talerz chlebowy jest nasycony smakami i pieczony, aż będzie chrupiący. Niewiele osób może się oprzeć, aby nie zjeść go bez reszty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z kurczaka, pieczarki i obraną cebulę. Zetrzyj ser.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.

Dodaj pieczarki i gotuj, aż cała wilgoć wyparuje.

Dodaj filet z kurczaka, śmietanę, mielony pieprz i sól. Dusić przez 5-7 minut, często mieszając.

Przygotuj bułki. Odetnij górną część, ostrożnie wybierz miękisz, aby utworzyć wgłębienie.

Napełnij bułki gorącym nadzieniem i posyp serem.

Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy