Oryginalna porcja ulubionego dania z pewnością zostanie zapamiętana przez twoich gości. Julienne piecze się i podaje w bułkach. Talerz chlebowy jest nasycony smakami i pieczony, aż będzie chrupiący. Niewiele osób może się oprzeć, aby nie zjeść go bez reszty.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety z kurczaka, pieczarki i obraną cebulę. Zetrzyj ser.
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.
Dodaj pieczarki i gotuj, aż cała wilgoć wyparuje.
Dodaj filet z kurczaka, śmietanę, mielony pieprz i sól. Dusić przez 5-7 minut, często mieszając.
Przygotuj bułki. Odetnij górną część, ostrożnie wybierz miękisz, aby utworzyć wgłębienie.
Napełnij bułki gorącym nadzieniem i posyp serem.
Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy