Prosty przepis na obfite danie na każdy dzień. Bułka pita z paluszkami krabowymi, jajkiem i serem z łatwością przygotuje nawet niedoświadczony kucharz. Pamiętaj, że przed podaniem przekąska musi leżeć w lodówce przez kilka godzin.
Składniki
- paluszki krabowe - 400 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- ser - 100 g
- koperek - kilka gałązek
- majonez - 150 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Pita (cienki) – 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe, koperek i obrane jajka.
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj majonezem.
Posyp paluszkami krabowymi, jajkami, serem i koperkiem. Dodaj sól i zmielony pieprz.
Zwiń rolkę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy