Planujesz piknik lub długą podróż? Pamiętaj, aby zabrać ze sobą bułkę z kurczakiem na przekąskę. Z łatwością przygotujesz go według tego przepisu. Aby przekąska była dłużej ciepła, po prostu zawiń ją w kilka warstw folii.
Składniki
- filet z kurczaka - 400 g
- kapusta pekińska - 150 g
- pomidory - 1 rzecz
- majonez - 50 ml
- musztarda - 2 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Pita (cienki) – 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka na duże kawałki.
Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor. Średnio zajmuje to 15 minut.
Pokrój gotowy filet na małe kawałki, posyp solą i pieprzem.
Pokrój kapustę i pomidory.
Wymieszaj warzywa z solą, pieprzem i majonezem.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj musztardą.
Ułóż półfabrykat warzywny i pieczony filet.
Zwinąć rolkę i lekko zrumienić na grillu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy