pieczenie 17.03.2022

Moskiewskie pączki

1 godz. 0 min.
3 porcje
Moskiewskie pączki
Oksana łaźnia, stock.adobe.com
0

Przygotuj dziś słynne moskiewskie pączki! Do ciasta dodaję trochę cukru, a gotowe wypieki obficie posypuję cukrem pudrem. Pączki powietrzne są odpowiednie na każdym stole, dzieci i dorośli chętnie je jedzą!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj schłodzone masło.

Lekko ubij jajko z cukrem.

Wymieszaj oba półfabrykaty, dodaj przesianą mąkę, sodę i cynamon.

Wlej mleko i zagnieść ciasto.

Rozwałkuj ciasto o grubości około 3 centymetrów, za pomocą specjalnej formy wyciśnij pączki.

Smażyć półfabrykaty w rozgrzanym oleju na złoty kolor, a następnie ułożyć na ręczniku papierowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy