dania główne 26.01.2022

mintaj z warzywami w piekarniku

30 min
4 porcje
Mintaj z warzywami w piekarniku
PhotoSG, stock.adobe.com
0

Mintaj ma naturalnie dość neutralny smak, dzięki czemu łączy się go z dowolnymi warzywami i przyprawami. To danie jest prawdziwym asortymentem, ale jednocześnie bardzo lekkim i dietetycznym. Można go bezpiecznie podawać nawet dzieciom. Chyba że wtedy ostrożnie dodaj cebulę, czosnek i ostre przyprawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój warzywa na małe kawałki i włóż do formy.

Natrzyj plastry mintaja przyprawami i dodaj do warzyw.

Skrop wszystko oliwą z oliwek i piecz w piekarniku przez 25 minut pod folią w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy