koreańska marchewka z ogórkami na zimę

35 min
6 porcji
Koreańska marchewka z ogórkami na zimę
photography, stock.adobe.com
0

Dla miłośników koreańskiej marchewki jest świetna wiadomość: apetyczną przekąskę można przygotować na zimę. Przepis nie jest skomplikowany, chociaż obejmuje etap pasteryzacji. Aby to zrobić, radzę użyć szerokiej patelni z grubym dnem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj cukier, sól, przyprawy i czosnek przepuszczony przez prasę.

Pokrój ogórki na małe kostki i dodaj do miski z marchewką.

Wlej ocet, olej i wymieszaj. Przykryj i odłóż na bok na 1,5-2 godziny.

Ułóż marchewki z ogórkami w przygotowanych słoikach. Pozostały sok wlać równo do pojemników.

Połóż ręcznik na dnie szerokiej patelni. Umieść słoiki z warzywami i wlej ciepłą wodę. Powinno być tak dużo, że ledwo zakrywa" ramiona " puszek.

Od momentu zagotowania płynu w słoikach gotuj przez 5 minut.

Ostrożnie wyjmij słoiki z patelni i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy