zimny dżem agrestowy z pomarańczą bez gotowania

15 min
2 porcje
Zimny dżem agrestowy z pomarańczą bez gotowania
kcuxen, stock.adobe.com
0

Zimny dżem nie wymaga gotowania, więc możesz mieć pewność, że zachowa wszystkie zalety owoców i jagód. Ma też najbardziej nasycony smak agrestu i pomarańczy. Jest to jeden z najłatwiejszych i najszybszych sposobów przygotowania dżemu. Trzymaj go tylko na zimno.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij ogony agrestu i poparz pomarańczę wrzącą wodą, pokrój i usuń pestki.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i mieszaj, aż się rozpuści.

Ułóż dżem w wysterylizowanych słoikach i przechowuj w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy