I wiedziałeś, że julienne można ugotować w tartaletkach. To wspaniała opcja gorącej przekąski na świąteczny stół, przytulne spotkania z przyjaciółmi i romantyczną kolację. Aby uzyskać najlepszy wynik, polecam stosowanie tartaletek z ciasta kruchego.
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 150 g
- pieczarki - 100 g
- cebula - 2 kawałki
- ser - 100 g
- śmietana - 100 ml
- masło - 40 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- tartaletki - 16 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ugotowany filet, pieczarki i obraną cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj pieczarki, sól, mielony pieprz i gotuj przez 5-7 minut, często mieszając.
Wlej ciepłą śmietanę i gotuj wszystko razem przez kolejne 3 minuty.
Wyłącz ogień, dodaj filet z kurczaka i dobrze wymieszaj.
Włóż nadzienie do tartaletek i posyp tartym serem.
Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy