przekąski 18.06.2023

julienne w tartaletkach

30 min
8 porcji
Julienne w tartaletkach
kpn1968, stock.adobe.com
0

I wiedziałeś, że julienne można ugotować w tartaletkach. To wspaniała opcja gorącej przekąski na świąteczny stół, przytulne spotkania z przyjaciółmi i romantyczną kolację. Aby uzyskać najlepszy wynik, polecam stosowanie tartaletek z ciasta kruchego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ugotowany filet, pieczarki i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj pieczarki, sól, mielony pieprz i gotuj przez 5-7 minut, często mieszając.

Wlej ciepłą śmietanę i gotuj wszystko razem przez kolejne 3 minuty.

Wyłącz ogień, dodaj filet z kurczaka i dobrze wymieszaj.

Włóż nadzienie do tartaletek i posyp tartym serem.

Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy