I wiedziałeś, że julienne można ugotować w tartaletkach. To wspaniała opcja gorącej przekąski na świąteczny stół, przytulne spotkania z przyjaciółmi i romantyczną kolację. Aby uzyskać najlepszy wynik, polecam stosowanie tartaletek z ciasta kruchego.
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 150 g
 - pieczarki - 100 g
 - cebula - 2 kawałki
 - ser - 100 g
 - śmietana - 100 ml
 - masło - 40 g
 - mielony czarny pieprz - do smaku
 - sól - do smaku
 - tartaletki - 16 sztuk
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ugotowany filet, pieczarki i obraną cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj pieczarki, sól, mielony pieprz i gotuj przez 5-7 minut, często mieszając.
Wlej ciepłą śmietanę i gotuj wszystko razem przez kolejne 3 minuty.
Wyłącz ogień, dodaj filet z kurczaka i dobrze wymieszaj.
Włóż nadzienie do tartaletek i posyp tartym serem.
Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy