pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z ziołami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z ziołami
yusev, stock.adobe.com
0

Pachnące warzywa harmonijnie uzupełniają nawet obfitą i bogatą zupę grochową. Aby wyglądał świeżo i nie tracił koloru, proponuję dodać go na samym końcu przed podaniem. Zwłaszcza jeśli gotujesz w powolnej kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej moczyć groszek przez godzinę.

Włóż posiekane wędzone mięso i groszek do miski multicookera. Napełnij wodą.

Ustaw tryb "Zupa" na 60 minut.

Po 20-30 minutach dodaj posiekane kiełbaski, warzywa i przyprawy.

Gdy powolna kuchenka się wyłączy, posyp zupę posiekanymi ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy