Okroshka z wieprzowiną na kwasie chlebowym zawsze okazuje się bardzo satysfakcjonująca i smaczna. To prawda, że trzeba go trochę dłużej gotować. Mięso można gotować, piec lub smażyć do smaku. Zwykle używam kawałka, który pozostał po zrobieniu bulionu do innych potraw.
Składniki
- wieprzowina (gotowy) – 350 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- ogórki - 4 kawałki
- rzodkiewka - 1 rzecz
- Zieleń - 1 pęczek
- seler - 2 stem
- kwas - 1 L
- woda - 1 l
- musztarda - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki do miękkości i pokrój tak małe, jak to możliwe.
Pokrój gotową wieprzowinę, ogórki i seler w tę samą małą kostkę. Zetrzyj rzodkiewkę.
Posiekaj warzywa i wymieszaj wszystko z musztardą.
Napełnij okroshkę kwasem i dodaj wyciszoną wodę do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy