pierwsze dania 08.03.2022

okroshka z wieprzowiną na kwasie chlebowym

30 min
4 porcje
Okroshka z wieprzowiną na kwasie chlebowym
Irina Lepneva, stock.adobe.com
0

Okroshka z wieprzowiną na kwasie chlebowym zawsze okazuje się bardzo satysfakcjonująca i smaczna. To prawda, że trzeba go trochę dłużej gotować. Mięso można gotować, piec lub smażyć do smaku. Zwykle używam kawałka, który pozostał po zrobieniu bulionu do innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ziemniaki do miękkości i pokrój tak małe, jak to możliwe.

Pokrój gotową wieprzowinę, ogórki i seler w tę samą małą kostkę. Zetrzyj rzodkiewkę.

Posiekaj warzywa i wymieszaj wszystko z musztardą.

Napełnij okroshkę kwasem i dodaj wyciszoną wodę do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy