Ten przepis jest interesujący przede wszystkim ze względu na krojenie. Wydawałoby się, jak taki drobiazg może wpłynąć na smak potrawy? Ale każdy doświadczony kucharz na pewno powie: jak może! Wszystkie składniki tej marynaty kroję w cienkie paski.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 4 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jęczmień - 100 g
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz jęczmień perłowy wcześniej przez kilka godzin. Gotuj we wrzącym bulionie do miękkości.
Pokrój wszystkie pozostałe składniki w cienkie paski.
Najpierw dodaj ziemniaki, marchewkę i cebulę.
Po ugotowaniu dodaj ogórki, zmiażdżony czosnek i przyprawy. Gotuj marynatę jeszcze przez kilka minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy